Haastava historiapolku, 6.luokka

Suomen historiaa ja paikallista kotiseutuhistoriaa voidaan käsitellä kulttuurisin menetelmin ja työpajojen kautta. Kulttuurivierailu mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen omalla paikkakunnalla tukee, syventää ja elävöittää historian opetusta.



RETKIPÄIVÄ SALPALINJAMUSEOLLA "Kiven tarina"

Tutustutaan Salpalinjan rakentamiseen ja kivirakentajien työskentelyyn museon maastossa. Maastossa tehdyn kierroksen jälkeen oppilaat osallistuvat työpajaan.

Järj. Miehikkälän museotoimi

SALPALINJAN
KIVEN TARINA, Virolahden ja Miehikkälän koulut

Salpalinja-museo 23.- 24.9.2020


Kaikki luokat syövät koululla ruuan.

Jotain pientä välipalaa voi halutessaan olla mukana.

Sään mukainen vaatetus.


Aamupäivän ohjelma

Ke 23.9. Museolla klo 8.45-11.25 Suur-Miehikkälä: 14 opp.

Aamubussilla museolle.

Klo 8.45 Tervetulotoivotus, ohjelman kertaaminen - 5 min.

Klo 8.50 Siirtyminen sisälle, dokumentti Suomen Salpa - viimeinen este, katsominen,

siirtyminen ulos 20 min

Klo 9.10 Maastokierros alkaa - 1 h 15 min.

Klo 10.25 Työpaja: Kivityömiehen päivä, samalla mahd. eväiden syönti - 60 min.

Klo 11.25 Lähtö museolta koululle. Bussi tulee hakemaan.




To 24.9. museolla klo 8.45 - 11.00 Klamila: 10 opp.

Bussikyyti lähtee koululta museolle klo 8.00

Klo 8.45 Tervetulotoivotus, ohjelman kertaaminen - 5 min.

Klo 8.50 Siirtyminen sisälle, dokumentti Suomen Salpa - viimeinen este, katsominen, siirtyminen ulos 15 min

Klo 9.05 Maastokierros alkaa - 1 h 15 min.

Klo 10.20 Työpaja
Kivityömiehen päivä, samalla mahd. eväiden syönti - 40 min.

Klo 11.00 Lähtö museolta koululle, Bussikyyti.



Ke 23.9. museolla klo 11-13.30 Miehikkälän kirkonkylä: 21 opp.

Bussi hakee koululta klo 10.45

Klo 11.00 Tervetulotoivotus, ohjelman kertaaminen - 5 min.

Klo 11.05 Siirtyminen sisälle, dokumentti Suomen Salpa - viimeinen este, katsominen, siirtyminen ulos 20 min

Klo 11.25 Maastokierros alkaa - 1 h 15 min.

Klo 12.40 Työpaja Kivityömiehen päivä, samalla mahd. eväiden syönti - 50 min.

Klo 13.30 Lähtö museolta koululle

Kävellen takaisin koululle.


To 24.9. museolla klo 11-13.30 Virojoen alakoulu 17 opp.

Bussi hakee koululta klo 10.45

Klo 11.00 Tervetulotoivotus, ohjelman kertaaminen - 5 min.

Klo 11.05 Siirtyminen sisälle, dokumentti Suomen Salpa - viimeinen este, katsominen, siirtyminen ulos 20 min

Klo 11.25 Maastokierros alkaa - 1 h 15 min.

Klo 12.40 Työpaja Kivityömiehen päivä, samalla mahd. eväiden syönti - 50 min.

Klo 13.30 Lähtö museolta koululle,

Bussi hakee museolta ja vie koululle.


Tiedustelut ja lisätietoja:

Satu Liikkanen p. 040 7120401

YHTEISIÄ TEEMAVIIKKOJA JA VIERAILIJOITA

• Satuviikko lokakuussa viikolla 42, järj. kulttuuritoimi

• Lastenkulttuuriviikot helmikuussa 2021, järj. kulttuuritoimi