Monipuolinen musiikkipolku, 2.luokka

Havaitaan ja koetaan, kuinka jokainen on musiikissa ainutlaatuinen ja kuinka musiikillinen toiminta luo parhaimmillaan iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Edistetään oppilaiden luovaa musiikillista ajattelua ja ymmärrystä luovilla menetelmillä. Harjoitellaan rohkeutta musiikilliseen ilmaisuun oman mielikuvituksen ja kekseliäisyyden kautta.

Musiikki innoittaa ja inspiroi. Se antaa syvyyttä myös eri oppiaineiden rajapinnat ylittäviin projekteihin.


Kaakon kaksikon kulttuuritoimi tarjoaa luokille yhden sisällön seuraavista:


MUSIIKKITOIMINNAN SISÄLTÖ

TOTEUTUS KEVÄÄLLÄ VKO 5

ke 2.2. klo 8-10 Virojoen koulu, 10.30-11.15 / 11.45-12.30 Suur-Miehikkälä

to 3.2. klo 9.45 - 2 oppituntia, Miehikkälän koulu 12 oppilasta

Musiikki osio on suunnattu alaluokille. Teeman mukaisesti Vekkulasta lähetetään aiheeseen perehdyttävä ennakkotehtävä, joka toimii siltana etäopetukseen. Etäopetus n. kaksi oppituntia, 45min. Kokonaisuudessa olisi rytmittelyä, laulua/laulun tekniikoita ja voisi myös valmistaa vaikka oman soittimen kierrätysmateriaalista. Kokonaisuutta voisi opettajan kanssa yhdessä viedä eteenpäin ja jalostaa.

Ennakkotehtävä julkaistaan kaksi viikkoa ennen työpajaa.

SATUVIIKKO, vko 42

Mirkka & Luis koulukiertue, konserttikeskus

20.10. Virolahti

21.10. Miehikkälä klo 11.45


MIRKKA & LUIS

Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtye, joka valittiin Lastenmusiikkigaalassa Vuoden tulokkaaksi syksyllä 2019. Yhtyettä on kiitelty korkeatasoisesta musiikista ja tarkkanäköisistä tarinoista, joissa perehdytään lapsia ja nuoria koskettaviin asioihin huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Mirkka Paajanen on tehnyt lukuisia lauluja Suomen eturivin artisteille. Koulukonserttien kappaleet on räätälöity lapsia ja nuoria ajatellen, sekä heidän itsensä että heidän opettajiensa ja vanhempiensa kertomien ajatusten pohjalta.


KONSERTTI ALAKOULUILLE

Tietovisa! (alakoulu)Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa! Esitys koostuu kappaleen mittaisista ”oppitunneista”, joiden aikana käydään läpi alakoululaisille ajankohtaisia ja isoja asioita, pieniä iloja ja pilkettä unohtamatta! Oppitunneilla opetellaan mm. tunnetaitoja kuten toisen asemaan asettumista, sekä suhtautumista erilaisuuteen ja sanojen voimaan. Lisäksi perehdytään kehon ja mielen hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen.


LASTEN KULTTUURIVIIKKO 2022 HELMIKUUSSA