Monipuolinen musiikkipolku, 2.luokka

Havaitaan ja koetaan, kuinka jokainen on musiikissa ainutlaatuinen ja kuinka musiikillinen toiminta luo parhaimmillaan iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Edistetään oppilaiden luovaa musiikillista ajattelua ja ymmärrystä luovilla menetelmillä. Harjoitellaan rohkeutta musiikilliseen ilmaisuun oman mielikuvituksen ja kekseliäisyyden kautta.

Musiikki innoittaa ja inspiroi. Se antaa syvyyttä myös eri oppiaineiden rajapinnat ylittäviin projekteihin.


Kaakon kaksikon kulttuuritoimi tarjoaa luokille yhden sisällön seuraavista:


Muusikko Minna Raskinen, musiikkityöpajat

1. Kantele- ja rytmipaja:
Käytetään kanteleita ja rytmisoittimia (5-kieliset kanteleet, rumpuja, kapuloita, muut rytmisoittimet). Tutustutaan kanteleen sointusoittoon, opetellaan helppo kappale (1-2), lauletaan ja soitetaan "omasta päästä" - leikin ja hauskanpidon kautta päästään oppimaan improvisointia(tähän VOI ottaa muutaman muunkin soittimen jos niin halutaan). Kesto 45-60 minuuttia toiveen mukaan.

2. Kansansoittimet meiltä ja muualta esittelyssä:
Jouhikko, kanteleet, 2-rivinen, erilaisia puhaltimia (mm.pitkähuilu, mänkeri, puusarvi, okariinot ja huilut), munniharppu, peukalopiano...

Demonstraatioita. Soittimia saa kokeilla. Luomme yhdessä erilaisia äänimaailmoja tarinan ympärille. Kesto 2 oppituntia (1,5h)

Toteutus ke 15.1.2020

Kansansoittimiin tutustuminen ja soittotyöpaja

Klamilan koulun 1-2.lk

klo 8-9.30


Miehikkälän koulun 2.lk

klo 11.15-13.00 (välitunti välissä)

Tanssija Heli Kärki, tanssipaja teemoittaen

Haluttuun aiheeseen tanssipajan yhdistäminen. Valitun teeman huomioiminen tanssipajassa, joka oppilailla on menossa opiskelussa. Esimerkiksi matematiikka, ympäristöoppi yms. Aiheet voidaan purkaa tanssin keinoin. Kesto 45-60 minuuttia toiveen mukaan.

Toteutus 14.1.2020

Virojoen koulun 2.lk klo 12-13

YHTEISIÄ TEEMAVIIKKOJA JA VIERAILIJOITA

  • Satuviikko lokakuussa, järj. kulttuuritoimi