Yläkoulujen kulttuuripolut

Yläkoulujen kulttuuripoluissa käsittelemme kolmea eri sisältöä teemoitetusti: Taidot tapahtumaksi, taiteen taitajana ja taidot tuotteeksi. Sisällöt rakentuvat näiden teemojen ympärille.

Koulut ovat saaneet itse määrittää aihepiirin, jonka ympärille teemoitetut sisällöt rakentuvat. Molemmille yläkouluilla järjestetään kulttuurinen teemapäivä maalis-huhtikuussa, jossa jokainen oppilas saa valita vaihtoehdoista kiinnostavan teeman itselleen.

Lukuvuoden 2018-2019 teemat

Miehikkälän yläkoulu - Kansainvälisyys

Virolahden yläkoulu - Tulevaisuuden taidot

Tarkempi teemoitettu ohjelma kunkin koulun osalta päivittyy sivuille pian.

SISÄLTÖKUVAUS

Taidot tapahtumaksi

Kulttuuriprojektin kautta syvennytään oppilaiden taide- ja kulttuurin eri osa-alueiden vahvuuksien pohjalta suunnitellun yhteisen tapahtuman rakentamiseen.

Taiteen taitajana

Lapsi tai nuori, jolla on sisäinen motivaatio, oma sitoutuminen ja rakkaus ”lajiin” menestyy ja kehittyy. Taitaja - polku innostaa nuoria käyttämään ja kehittämään omia kulttuurisia taitoja, löytämään uusia tekniikoita ja toteutustapoja sekä näkemään ja kokemaan kulttuuria monipuolisesti.

Taidot tuotteena

Taidot tuotteena sisällössä on tavoitteena valmis kulttuurituote. Toteutustiimissä tarvitaan monenlaisia taitoja. Projektissa nousee vahvasti esille yrittäjyyskasvatus ja tulevaisuuden taidot.