Taiteen tarkastelupolku, 5.luokka

Tarkastellaan taiteen merkityksiä mielipiteisiin. Etsitään omaa sisäistä taiteilijuutta ja laajennetaan omakohtaista suhdetta kuvataiteeseen. Pohditaan kuka määrittelee oikean tavan piirtää, maalata, arvostella ja tehdä taidetta. Mikä on taidetta ja mikä ei? Tutustutaan innostaviin tekniikoihin. Toteutetaan taidenäyttely johon valitaan yhteinen teema.


OMATOIMISESTI
• Menetelmäoppaat kulttuurikaakko.fi
• Mahdollisuus järjestää oma taidenäyttely esim. kulttuuriviikkojen yhteydessä
•Tutustutaan paikalliseen taiteeseen ja taiteilijoihin

VIERAILIJAT/TYÖPAJAT kevätlukukausi 2018– huhti-toukokuu
Lähetä ilmoittautuminen mielellään 25.4.2018 mennessä, jotta ehdimme sopia aikatauluista pajaohjaajan kanssa.

Valitaan yksi vaihtoehdoista:

Grafiikkapaja, ohjaajana Jaakko Liukkonen

Toteutus kaivertaen linolevystä muotti, painetaan kuva yksi- tai monivärisesti kankaalle. Kesto 2-3 oppituntia, riippuen oppilasmäärästä.

Voimauttava valokuvaustyöpaja

Ohjaajana valokuvaaja Marja Seppälä Kouvolasta. Marja on sekä valokuvaaja että soveltaa voimauttavan valokuvaustyöpajan menetelmää työpajoissa. Pajassa kuvataan kännykkäkameralla - oppilaat saavat valita heitä kiinnostavia aiheita. Aiheista ja kiinnostuksista voi laittaa toiveita viimeistään kaksi viikkoa ennen pajan toteutumista. Työpajan kesto 3 oppituntia, joka sisältää valokuvausta ja kuvien tulkintaa.

Batiikkipaja

Valmistetaan sovelletulla "vahabatiikkimenetelmällä" taulu. Työpajan kesto noin 2 oppituntia. Paja pidetään niin että työskentelyä 1h, välissä normaali koulutunti, jotta työt ehtii kuivua tunnin, sitten jatketaan työskentelyä 1h. Työpajan ohjaajana Merja Koskenkorva Tmi Kissanviiksestä. Vahan tilalla käytetään jauhoseosta turvallisuuden vuoksi, mutta muutoin tekniikka on sama kuin vahabatiikissa.

Tilaa paja tästä

YHTEISIÄ TEEMAVIIKKOJA JA VIERAILIJOITA

• Satuviikko lokakuussa viikolla 42, järj. kulttuuritoimi

• Lastenkulttuuriviikot helmikuussa 2018, järj. kulttuuritoimi

• Kirjavinkkaus

Syksyllä 2017 järjestetään vinkkaukset yläkouluille ja 6.luokkalaisille ja keväällä 2017 alakouluille. Järj. Virolahden ja Miehikkälän kirjastot