Taiteen tarkastelupolku, 5.luokka

Tarkastellaan taiteen merkityksiä mielipiteisiin. Etsitään omaa sisäistä taiteilijuutta ja laajennetaan omakohtaista näkemystä taiteeseen/taiteen tekemiseen tekemiseen ja sen eri mahdollisuuksiin.

Tutustutaan innostaviin tekniikoihin.
VIERAILIJAT/TYÖPAJAT

Valitaan yksi vaihtoehdoista:

Mosaiikkipaja, ohjaajana Merja Koskenkorva Tmi Kissanviiksi TOTEUTUS 6. ja 7.5. kesto 3 oppituntia. Tutustuminen mosaiikkitekniikan historiaan. Tehdään mosaiikkitekniikalla koristepeili ja saumataan se.

Voimauttava valokuvaustyöpaja Ohjaajana valokuvaaja Marja Seppälä Kouvolasta. Marja on sekä valokuvaaja että soveltaa voimauttavan valokuvaustyöpajan menetelmää työpajoissa. Pajassa kuvataan kännykkäkameralla - oppilaat saavat valita heitä kiinnostavia aiheita. Aiheista ja kiinnostuksista voi laittaa toiveita viimeistään kaksi viikkoa ennen pajan toteutumista. Työpajan kesto 3 oppituntia, joka sisältää valokuvausta ja kuvien tulkintaa. Ajankohta sovitaan erikseen.

Katuteatterityöpaja
Teatteria on totuttu näkemään teatteriesityksissä, mutta teatteri voi kuitenkin sulautua huomaamatta ympäristöön tai vaikkapa julkisille paikoille. Ohjaajana teatterialan moniammattilainen Thomas Pryke. Tutustuminen "huomaamattoman teatterin tekemiseen". Työpajan kesto 2 oppituntia. Ajankohta sovitaan erikseen.


Katuteatterityöpajat 14.2. kouluilla seuraavasti:

Virojoen koulu 5.lk klo 10-12

Miehikkälän kko koulu 5.lk klo 13.15-15

Valo ja varjotyöpaja toteutettu, Klamilan koulu 5. lk - maaliskuu

YHTEISIÄ TEEMAVIIKKOJA JA VIERAILIJOITA

• Satuviikko lokakuussa viikolla 42, järj. kulttuuritoimi

• Lastenkulttuuriviikot helmikuussa 2019, järj. kulttuuritoimi