Taiteen tarkastelupolku, 5.luokka

Tarkastellaan taiteen merkityksiä mielipiteisiin. Etsitään omaa sisäistä taiteilijuutta ja laajennetaan omakohtaista näkemystä taiteeseen/taiteen tekemiseen tekemiseen ja sen eri mahdollisuuksiin.

Tutustutaan innostaviin tekniikoihin.

Kaakon kaksikon kulttuuritoimi tarjoaa yhden sisällön seuraavista:


VIERAILU KULTTUURIKOHTEESEEN, kevät 2022

Kohteena Kotkan kaupunginteatteri tai Kymisinfonietta mahdolliset koronarajoitukset huomioiden.

Osallistuminen orkesteriharjoituksiin tai vierailu teatterin kulisseihin/esitysharjoituksiin.

VOIMAUTTAVA VALOKUVAUS - TYÖPAJA - DIGITOTEUTUS

Voimauttavan valokuvauksen sisältö

Teeman mukaisesti Vekkulasta lähetetään aiheeseen perehdyttävä ennakkotehtävä, joka toimii siltana etäopetukseen. Etäopetus n. kaksi oppituntia, 45min. Toiminnan toteutus huhtikuussa, kun luonnon valo mahdollistaa hyvin kuvaamisen. Hyvä itseilmaisun keino, johon voi yhdistää myös tekstiä. Toteutuksesta lisätietoja lähempänä ajankohtaa.


20.4. Miehikkälän koulu klo 9-11 (5-6.lk)

20.4. Virojoen koulu klo 11.25-13

21.4. Suur-Miehikkälän koulu klo 9.45-11.15 (4-6)

YHTEISIÄ TEEMAVIIKKOJA JA VIERAILIJOITA

• Satuviikko lokakuussa viikolla 42, järj. kulttuuritoimi

• Lastenkulttuuriviikot helmikuussa 2022, järj. kulttuuritoimi

SATUVIIKKO, vko 42

Mirkka & Luis koulukiertue, konserttikeskus

20.10. Virolahti

21.10. Miehikkälä


MIRKKA & LUIS

Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtye, joka valittiin Lastenmusiikkigaalassa Vuoden tulokkaaksi syksyllä 2019. Yhtyettä on kiitelty korkeatasoisesta musiikista ja tarkkanäköisistä tarinoista, joissa perehdytään lapsia ja nuoria koskettaviin asioihin huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Mirkka Paajanen on tehnyt lukuisia lauluja Suomen eturivin artisteille. Koulukonserttien kappaleet on räätälöity lapsia ja nuoria ajatellen, sekä heidän itsensä että heidän opettajiensa ja vanhempiensa kertomien ajatusten pohjalta.

KONSERTTI ALAKOULUILLE

Tietovisa! (alakoulu)Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa! Esitys koostuu kappaleen mittaisista ”oppitunneista”, joiden aikana käydään läpi alakoululaisille ajankohtaisia ja isoja asioita, pieniä iloja ja pilkettä unohtamatta! Oppitunneilla opetellaan mm. tunnetaitoja kuten toisen asemaan asettumista, sekä suhtautumista erilaisuuteen ja sanojen voimaan. Lisäksi perehdytään kehon ja mielen hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen.


LASTEN KULTTUURIVIIKKO 2022 HELMIKUUSSA