Yllättävä ympäristöpolku, 3.luokka

Herätellään kiinnostusta luontoon luovalla tavalla. Tutustutaan luonnon itse muodostamaan luonnontaiteeseen. Käytetään luontoa valokuvaamalla tai muulla tavalla osana teosta tai taiteen tekemistä.
Luonnosta löytyy paljon materiaalia ja yksityiskohtia.

Pohditaan kestävää kehitystä, kierrättämistä ja kierrätysmateriaalien hyöty-käyttöä taiteessa ja kulttuuritoiminnassa.


NUKKETEATTERIMAAILMAN SISÄLTÖ -DIGIPAJA kierrätysmateriaalit osana nukkepajaa

TOTEUTUS SYKSYLLÄ VKO 42 ke tai to, valitse jompi kumpi aika

KE 20.10. klo 9-11 10 oppilasta, Miehikkälän koulu

KE 20.10. Suur-Miehikkälä klo 11-12.30

TO 21.10. klo ?

Virojoen koulun aika vielä avoinna

Teeman mukaisesti Vekkulasta lähetetään aiheeseen perehdyttävä ennakkotehtävä, joka toimii siltana etäopetukseen. Etäopetus n. kaksi oppituntia, 45min. Mainio kokonaisuus esimerkiksi äidinkielen tunnille itseilmaisun tukemiseen.

Toinen osio etenee tehtävällä, jossa voitaisi valmistaa esimerkiksi kierrätysmateriaaleista oma käsinukke. Itse valmistamilla nukeilla voisi myös valmistaa oman nukketeatteriesityksen pienryhmissä. Eli kokonaisuutta voisi opettajan kanssa yhdessä viedä eteenpäin ja jalostaa. Nukketeatterin aiheena voisi opettajalta oppilaille olla esimerkiksi tunteet tai koulukiusaaminen.

Ennakkotehtävä julkaistaan kaksi viikkoa ennen työpajaa.

SATUVIIKKO, vko 42

Mirkka & Luis koulukiertue, konserttikeskus

20.10.

21.10.


MIRKKA & LUIS

Mirkka & Luis on lastenmusiikkiyhtye, joka valittiin Lastenmusiikkigaalassa Vuoden tulokkaaksi syksyllä 2019. Yhtyettä on kiitelty korkeatasoisesta musiikista ja tarkkanäköisistä tarinoista, joissa perehdytään lapsia ja nuoria koskettaviin asioihin huumoria ja leikkisyyttä unohtamatta. Mirkka Paajanen on tehnyt lukuisia lauluja Suomen eturivin artisteille. Koulukonserttien kappaleet on räätälöity lapsia ja nuoria ajatellen, sekä heidän itsensä että heidän opettajiensa ja vanhempiensa kertomien ajatusten pohjalta.

KONSERTTI ALAKOULUILLE

Tietovisa! (alakoulu)Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa! Esitys koostuu kappaleen mittaisista ”oppitunneista”, joiden aikana käydään läpi alakoululaisille ajankohtaisia ja isoja asioita, pieniä iloja ja pilkettä unohtamatta! Oppitunneilla opetellaan mm. tunnetaitoja kuten toisen asemaan asettumista, sekä suhtautumista erilaisuuteen ja sanojen voimaan. Lisäksi perehdytään kehon ja mielen hyvinvointiin sekä ilmastonmuutokseen.


LASTEN KULTTUURIVIIKKO 2022 HELMIKUUSSA